ارتودنسی دندان ها، یکی از راه هایی است که می تواند شما را به لبخند و ظاهر دلخواهتان برساند. داشتن دندان هایی مرتب و زیبا، علاوه بر تاثیری که در ظاهر شما، جذابیت لبخند شما و افزایش اعتماد به نفس شما دارد، همچنین باعث ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان های شما و بهبود وضعیت سلامت آن ها نیز می شود.ارتودنسی پیشرفته روشی است که شما را به این هدف می رساند.
اگر شما دندان هایی نامرتب و بهم ریخته داشته باشید، طبیعی است که به هنگام نخ دندان کشیدن و یا مسواک زدن، ممکن است دسترسی شما به یک سری از نقاط موجود در داخل دهانتان یا برخی قسمت های سطحی دندان هایتان محدود شود. در این حالت شما قادر نخواهید بود که به خوبی دندان هایتان را تمیز کنید و همین مسئله موقعیت مناسبی را برای رشد باکتری ها و خراب شدن و پوسیدن دندان هایتان فراهم می کند. پس ارتودنسی کردن دندان ها و دست یابی به دندان هایی مرتب و ردیف شده، به جز جنبه ی زیبایی، جنبه ی درمانی و پیش گیری نیز خواهد داشت.
امروزه با انجام ارتودنسی پیشرفته، شما می توانید ناهنجاری ها و مشکلاتی همانند موارد زیر را برطرف کنید:
با از بین بردن و رفع کردن این مشکلات، شما می توانید صاحب دندان هایی رویایی و زیبا شوید.
این روزها روش ها و راه های مختلفی برای انجام ارتودنسی وجود دارند که باعث می شود شما برای انجام این کار، انتخاب های زیادی پیش روی خود داشته باشید. اما در واقع استفاده از هر کدام از این روش ها مشروط به تایید پزشک و اجازه ی او است. دندانپزشک متخصص، طی یک جلسه وضعیت دهان و دندان ها شما را معاینه کرده و به شما خواهد گفت که با توجه به نوع و میزان ناهنجاری های دندانی خود، کاندید مناسبی برای انجام کدام یک از انواع ارتودنسی خواهید بود. انواع روش های ارتودنسی شامل این موارد می شود:
ارتودنسی های سنتی با استفاده از براکت های فلزی، ارتودنسی با براکت های سرامیکی و ارتودنسی لینگوال همه انواعی از ارتودنسی ثابت می باشند؛ یعنی شما قادر نخواهید بود دستگاه های ارتودنسی را در این سه نوع ارتودنسی از دهان خود خارج کنید. در حالیکه ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین، نوعی از ارتودنسی متحرک بوده و شما می توانید پلاک های مربوط به این ارتودنسی را، در صورت لزوم، از دهان خود خارج کنید.
از میان روش های ارتودنسی که در قسمت های پیشین ذکر شد، ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی با کمک براکت های سرامیکی، روش های جدید ارتودنسی هستند که تحولی عظیم در دندانپزشکی و ارتودنسی ایجاد کردند. ایجاد این روش ها، در واقع کمک بزرگی در جهت بهبود ظاهر و شکل دستگاه های ارتودنسی بود.
اما وقتی حرف از ارتودنسی پیشرفته به میان بیاید، منظور ما در واقع ارتودنسی های نامرئی یا اینویزیلاین است. مسلم است که این نوع ارتودنسی، تنها به دلیل این که نامرئی است و توجه کمتری را به خود جلب می کند، ارتودنسی پیشرفته نامیده نمی شود؛ زیرا ارتودنسی های لینگوال و ارتودنسی با براکت های فلزی نیز تا حدودی مشکل نازیبا بودن دستگاه های ارتودنسی را حل می کنند. دلیل این نام گذاری این است که در این نوع ارتودنسی، دقیقا میزان فشار وارد شده بر دندان ها، اندازه گیری و کنترل می شود و از این طریق از لق شدن بیش از حد دندان ها جلوگیری می شود. در انجام این روش یک سیر دقیق از روند درمان تعیین می شود و شما قادر خواهید بود نتیجه کار را پیش از شروع درمان مشاهده کنید.
ارتودنسی نامرئی، که بام های ارتودنسی شفاف و ارتودنسی اینویزیلاین نیز شناخته می شود، نوعی ارتودنسی است که در انجام آن به جای دستگاه های زمخت ارتودنسی، از یک سری پلاک های شفاف که در لابراتوار ساخته می شوند، استفاده می شود. در انجام این روش، هر یک از این پلاک های شفاف ارتودنسی می توانند به مدت دو الی سه هفته استفاده شوند. در این مدت، این پلاک ها باید هر روز و به مدت بیست و دو ساعت در روز، روی دندان های شما باشند؛ اما شما می توانید در زمان غذا خوردن یا درموقعیت های خاص مثل یک مهمانی، آن ها را به طور موقتی از روی دندان های خود بردارید.
طول مدت استفاده از این پلاک ها بسته به شدت ناهنجاری های دندان هر فرد متفاوت است؛ ولی در یک حالت کلی، بین شش ماه تا هیجده ماه طول می کشد. باید توجه داشت که این نوع ارتودنسی برای حل مشکلات و ناهنجاری های متوسط و خفیف کاربرد دارد و ناهنجاری های شدید دندانی توسط این روش درمان نمی شوند.
ارتودنسی اینویزیلاین گران ترین روش درمانی بین انواع ارتودنسی ها بوده اما طول دوره درمان به کمک این نوع ارتودنسی، نسبت به سایر انواع ارتودنسی ها کوتاه تر است.
انجام این روش ارتودنسی نیز همانند سایر روش های ارتودنسی، نیازمند یک سری مراقبت های ویژه است تا بیمار به نتیجه ی دلخواه خود دست یابد. بعضی از مراقبت لازم و ضروری در انجام ارتودنسی اینویزیلاین عبارتند از:
بیشتر بخوانید :